Hjem Sådan bygger du dit CV op

Sådan bygger du dit CV op

Dit CV fungerer kort sagt som dit professionelle visitkort, hvor du tilbyder virksomheden en palet af appetizers for dine faglige og personlige kompetencer.

CV’et er derfor med til at vise hvorfor netop du vil være et godt kompetencemæssigt match for virksomheden når du ved hjælp af CV’et skal præsentere et overblik over hvilke kompetencer du kan byde ind med til den pågældende stilling. Hvordan du vælger at opstille dine færdigheder og kunnen kan layoutmæssigt gøres på flere forskellige måder. Du kan med fordel benytte dig af vores skabeloner til CV’et for at komme lettere i gang.

Hvad er konceptet bag CV’et?

Når CV’et skal bygges op, skal det i modsætning til ansøgningen gøres ud fra et tilbagekiggende blik, hvor du blandt andet viser hvilke tidligere arbejdsopgaver du har haft på dit bord. Ifølge Rekrutteringsanalysen 2020 mangler 46 % af ansøgere at give eksempler på udførte opgaver i CV’et. Det kan derfor gøre det vanskeligt for virksomheden at finde ligheden mellem din konkrete erhvervserfaring og de arbejdsopgaver, der bliver oplyst i stillingsopslaget. Når du laver dit CV er det nemlig altid vigtigt at have virksomhedens udbytte in mente frem for dit eget. Derfor skal du stille dig selv de rigtige spørgsmål under skrivningsprocessen:

Hvad får virksomheden ud af at ansætte mig?
Hvordan kan jeg opstille mit CV så overskueligt som muligt for virksomheden?
Hvilke tidligere arbejdsopgaver kan jeg fremhæve så jeg bliver et godt match for virksomheden?

De gælder altså om at gøre det nemt og enkelt for virksomheden at danne et hurtigt overblik over din profil så kun de mest relevante informationer bliver opgivet, der netop repræsenterer alt det du kan tilbyde virksomheden som medarbejder.

Hvad skal dit CV indeholde?

Navn, e-mail, telefonnummer og evt. link til LinkedIn Profiltekst Erhvervserfaring Uddannelse Kurser Sprogkundskaber It-kompetencer

Længden

En generel regel er at CV’et maks må fylde tre sider. Dog synes 73 % af de adspurgte virksomheder, at det helst børe fylde to. (Rekrutteringsanalysen 2020). Endnu en god grund til at målrette dit CV, så du får skåret helt ind til benet med kun de relevante kompetencer til den pågældende stilling. 

Profilteksten

Profilteksten bør fylde mellem 5-8 linjer hvor du kort beskriver dine kvalifikationer, værdier og motivation for at søge jobbet.
Læs mere om den gode profil tekst her.

Erhvervserfaring

Her skal du naturligvis inddrage den erhvervserfaring du har tilegnet dig gennem tiden, som er relevant i forhold til stillingsopslaget. Det betyder at du f.eks. ikke behøver at inddrage din tid som butiksmedarbejder, med mindre du søger job inden for servicebranchen.

Sprogkundskaber

Når du oplyser dine sprogkundskaber, er det en god idé at beskrive hvilket niveau du befinder dig på, så arbejdsgiveren får et bedre indtryk af hvor du ligger på skalaen. Det kan du gøre ved hjælp af grafiske elementer som prikker, procenter eller blot som tekst. Har du tilegnet dig it-kompetencer eller være på kursus, er det vigtigt at opdatere det i dit CV.

Hjælp
Jobeffekt ChatBot dansk logo engelsk logo close
Jobson
Hej, jeg hedder Jobson.
Jeg er Jobeffekt’s ChatBot. Jeg kan hjælpe dig med at navigere på vores hjemmeside. Du kan finde hjælp til at skrive en ansøgning, udarbejde dit CV – og generelt få information om vores site. Klik på nedestående links og hvis du er i tvivl om noget, så skriv ”hjælp”.